Ellen Visser

Mijn missie is om mensen hun kracht terug te helpen vinden of op zoek te gaan naar hun eigen kracht. Vaak verliezen we onze kracht als we uit balans worden gebracht door gebeurtenissen in het leven.

Wie ben ik

Mijn naam is Ellen Visser en communicatie is mijn vak en mijn passie!

Ik werk als zelfstandig Docent Drama/trainingsacteur/(co)trainer in trainingen en coaching-trajecten. Sinds 1998 houd ik mij hiermee bezig en kan zeggen dat het een onderwerp is waarin je nooit uitgeleerd raakt en me daarom juist blijft boeien.

Ik was als kind zeer verlegen én introvert, op mijn 18e ben ik de opleiding voor Docent Drama gaan doen dit betekende veel toneelspelen, regisseren, lesgeven. Na een jaar voelde ik mij compleet anders.

Toen ik bij de redactie van een regionale omroep werkte had ik telefoonvrees; ik kon slecht een gesprek voeren waar anderen bijzaten. Lastig natuurlijk want telefonische informatie verzamelen en afspraken maken was 80% van mijn werk. Na een korte periode van ontwijken en omzeilen zag ik zelf ook wel in dat ik hiermee aan de slag moest. Door veel gesprekken te voeren in het bijzijn collega's wende ik hieraan. Later ben ik zelfs bij een callcenter gaan werken! Op de technische helpdesk van een tv, telefoon en internetaanbieder heb ik veel gesprekken gevoerd met leuke klanten, digibeten, boze klanten, agressieve klanten. Wat een inspiratie en ervaring heb ik hier opgedaan ;-)

Deze kennis en ervaring gebruik ik natuurlijk weer in de trainingen en coachtrajecten. Uit ervaring weet ik dat je „door te doen" leert, niet voor niets bestaat er een spreekwoord „al doende leert men".

Natuurlijk helpt er over te praten ook, vaak is je angst gehalveerd als je het ge-uit hebt.

Hieronder een aantal uitspraken van anderen over mij en mijn werkwijze:

  • „Je hebt een professionele inzet en houding: een voor mij en cursisten prettige combinatie van zakelijke instelling ( doelgericht ) gecombineerd met persoonlijke aandacht voor de vragen en behoeftes van medewerkers"
  • „Je kunt je snel inleven in de situatie van de deelnemer en zet het door de deelnemer als lastig ervaren gedrag duidelijk herkenbaar neer. Deelnemers geven regelmatig aan dat zij jouw spel als levensecht ervaren"
  • „Je kunt uitstekende heldere en concrete feedback geven"
  • „Kenmerkend voor jouw houding: je bent stimulerend naar de deelnemers toe, begripvol en ondersteunend. Je gaat vertrouwelijk om met informatie"
  • „Je durft te experimenteren met nieuwe, andere werkwijzen"Wat doe ik

Door lastige situaties/gesprekken te oefenen is het in de praktijk makkelijker zo'n gesprek te voeren. Je hebt er dan al eens over na gedacht wat je wil zeggen, je hebt de woorden dan al eens uit je mond gekregen én je hebt mogelijke reacties mogen ervaren waar je vervolgens weer mee om kan gaan.

ik ben geen mens die je vertelt hoe het moet, ik laat jezelf ervaren wat voor jou het beste werkt.

Er zijn veel meer werkvormen waar ik mee werk om mensen weer in balans te brengen en in hun kracht te zetten, zowel mentaal als fysiek.

Ontvang gratis tips