Jeugd

Van kinderen en tieners wordt op jonge leeftijd steeds meer verwacht. Niet alleen school, maar ook klasgenoten, vrienden, sportactiviteiten, clubjes, ouders en familie oefenen een grote (soms onbewuste) druk uit op kinderen en tieners. Veel kinderen en tieners zijn hierdoor overprikkeld!

Naast dit bombardement aan prikkels van buitenaf leren kinderen vooral ook door zelf te observeren. Ze ontwikkelen hun eigen overlevingsmechanismen en strategie├źn. Kinderen en tieners gaan vaak ongepast en ongewenst gedrag vertonen wanneer ze met stressvolle situaties te maken krijgen zoals een scheiding, rivaliteit, pesten en leerproblemen. Vaak liggen allerlei factoren zoals angst, onzekerheid, verdriet, machteloosheid, zich bedreigd voelen, een laag zelfbeeld hebben, schaamte, of een hunkering naar aandacht hieraan ten grondslag.

  • Schreeuwt, vloekt, tiert, scheldt je kind/ tiener regelmatig?
  • Heeft je kind vaak conflicten op school, thuis of met vrienden, vriendinnen?
  • Gebruikt je kind / tiener (wel eens) fysiek geweld?
  • Verliest je kind/ tiener (snel) de controle?
  • Heeft je kind/ tiener last van opgekropte woede wat tot driftbuien leidt?

Zijn deze situaties herkenbaar? Dan biedt ons programma je zoon of dochter een uitweg en krijgt hij of zij meer grip op zijn of haar emoties.

Kinderen zijn van nature erg leergierig en ontvankelijk voor het willen leren beheersen van hun emoties. Ook kinderen en tieners met diagnoses als ADHD, ADD, dyslexie, asperger, enzovoorts hebben veel baat bij het programma.

Neem contact met ons op voor meer informatie en vragen.

Ontvang gratis tips

Stel hier je vraag