referenties

Individueel

Marjan: Als gescheiden en druk werkende moeder merkte ik dat ik veel tegen mijn kinderen aan het mopperen en aan het snauwen was. Ik had het gevoel dat ik alleen maar boos was en ook mijn kinderen gaven me dit regelmatig terug. Wat ik uiteraard halsstarrig ontkende. De momenten dat de kinderen bij mijn ex-partner waren zag ik als een groot geschenk. Hiervoor schaamde ik me natuurlijk wel: hoe kan je als moeder nu opgelucht zijn als je kinderen regelmatig een aantal dagen niet thuis zijn? Kortom het bestaan viel mij steeds zwaarder. En ik baalde van mijzelf en had het gevoel dat ik alle grip aan het kwijtraken was. Ik heb door de training geleerd hoe ik zelf invloed kan uitoefen op hoe ik me voel en hierdoor is het een stuk gezelliger geworden en kan ik meer genieten.

Organisaties

Michiel, werkzaam in de zorg: Met de afdeling van onze organisatie volgden wij een training over het omgaan met emoties en agressie. Een van onze collega's had niet veel zin in de training. De trainster liet hem in zijn waarde en oefende geen druk op hem uit, maar bewoog met hem mee. Wat de trainster toen nog niet wist, was dat Jan jaren geleden alle controle tijdens een teamoverleg was kwijtgeraakt. Jan pakte een keer een tafel vast en gooide deze richting onze leidinggevende die daarvan behoorlijk is geschrokken en overstuur is geraakt. Dit incident heeft grote negatieve gevolgen gehad voor Jan. Hij heeft hierdoor noodgedwongen een stap in functie terug moeten doen. En hierdoor zijn werkplezier verloren. De reden waarom dit incident had plaatsgevonden was voor ons een raadsel. Er werd namelijk na het incident in ons team niet meer over gesproken. Wat wij als teamleden nooit aan Jan hebben durven vragen, durfde de trainster wel. Haar empathie, goed luisteren en het creëren van een veilige setting zorgde er tijdens de training voor dat zij in korte tijd boven water kreeg wat er zo pijnlijk voor Jan moest zijn geweest en waarom hij tot zijn destructieve actie was overgegaan. Wij als team vielen helemaal stil, we schrokken van Jan zijn verhaal. Twee jaar lang hebben wij met een negatieve blik naar Jan gekeken, maar nu we wisten wat eraan vooraf was gegaan begrepen wij beter waar zijn woede door was ontstaan. Wij zijn als team dichter bij elkaar gekomen en hebben tijdens de training veel tips gekregen die ons doen beseffen hoe belangrijk het is om je emoties te erkennen, hoe je heftige emoties onder controle kunt krijgen maar ook naar elkaar durft uit te spreken wat er door je heen gaat.

Disciplinair

Peter, medewerker bij een gemeente: Door mijn werkgever werd ik na een zoveelste conflict met een klant twee weken op non-actief gesteld en verplicht om een coaching traject te gaan volgen. Uiteraard had ik hier weinig behoefte aan! Maar ja als ik niet zou gaan werd het vertrouwen in mij door mijn werkgever opgezegd . Kortom een keus had ik niet echt. Wat ik opmerkelijk vond is dat Yvonne binnen no-time boven water kreeg waar mijn uitbarstingen door ontstaan en dat mijn woede een duidelijke functie had. Alleen was dat in mijn relatie tot onze klanten en mijn werkgever niet zo effectief... Wat ik fijn vond was dat Yvonn humor en zelfspot niet schuwt en hierdoor in een korte tijd een sfeer weet te creëren waarin je je veilig genoeg voelt om je open te stellen. Ik weet nu hoe ik in lastige situaties meer controle kan krijgen over mijn woede. En ik zit hierdoor een stuk beter in mijn vel.

Relaties

Ans: Mijn partner en ik zijn bij Traininggevers terechtgekomen toen ons huwelijk op barsten stond. Wij hadden veel ruzies en conflicten en ook onze kinderen waren hier helaas regelmatig getuige van. De pijn van ontrouw die mij was aangedaan was dusdanig groot dat ik alleen nog maar boos kon zijn. En ook mijn partner vond dat ik niet bereid was naar haar verhaal te luisteren. Wat mij overigens weinig interesseerde. Kortom van effectief communiceren, aandacht en liefde voor elkaar was weinig meer over. De kinderen hielden ons op de been, maar zo kon het absoluut niet verder. Door het zonder oordeel naar ons verhaal te luisteren, maar ook de confrontatie met onze angsten en pijn niet uit de weg te gaan heeft onze coach ons kunnen laten inzien in welke negatieve patronen en emoties wij bleven hangen. Wij zijn dankbaar dat we de sprong hebben genomen en hierdoor het respect en liefde voor elkaar weer hebben kunnen terugvinden.

Jeugd

Jeanette: Onze zoon was als kind erg gemakkelijk en we hadden erg weinig met hem te stellen, maar in zijn pubertijd veranderde dit. Hij kreeg door zijn explosieve gedrag steeds meer problemen. Niet alleen thuis werd de situatie onhoudbaar, maar ook op school ging het steeds slechter met alle gevolgen van dien: onvoldoende resultaten en conflicten met docenten en ook tijdens het voetballen kon hij wanneer het niet ging zoals hij het voor ogen had regelmatig escaleren. De strijd met anderen aangaan werd een gewoonte, leek het wel. Ik dacht vaak: 'wat doen wij fout als ouders'? Na het doorlopen van het woedemanagement programma bij Traininggevers is onze relatie met onze zoon een stuk verbeterd en hij ziet nu zelf ook in wat de rol was van zijn eigen gevoelens, gedachten en gedrag. Het is er een stuk harmonieuzer op geworden met hem!Ontvang gratis tips

Change your heart and the world will change

Stel hier je vraag