Stress in organisaties

Stress in organisaties

Door bezuinigingen en reorganisaties veranderen in een hoog tempo veel organisaties. Met als gevolg dat veel medewerkers die moeite hebben met deze snelle veranderingen last krijgen van frustraties, spanningen en stress. Aanpassen aan nieuwe situaties kost veel energie. Het directe gevolg daarvan is dat verzuim door stress gerelateerde klachten de laatste jaren enorm is toegenomen. Volgens Arboned heeft 10% van de 4,6 miljoen verzuimdagen in de eerste helft van 2014 met stress te maken. Omgerekend is in de eerste helft van 2014 maar liefst 800 miljoen euro betaald aan verzuim door stress gerelateerde klachten.

Naast werkstress is er ook een toename van stressklachten die privé gerelateerd zijn. Steeds meer mensen hebben moeite om alle taken en zorgen te combineren. Daarnaast is het voor sommigen ook een stuk lastiger geworden om financieel de eindjes aan elkaar te knopen. En staan veel volwassenen en jongeren onder druk door de snelle veranderingen, aangejaagd door de zich steeds ontwikkelende sociale media. Ze zijn hierdoor in toenemende mate bang om dingen te missen. Deze situatie, ook wel FOMO genoemd (fear of missing out) heeft allerlei stress klachten tot gevolg.

Wij bieden medewerkers van organisaties programma's aan om meer grip te krijgen op ongezonde stress. Daarin komen zaken aan de orde als::

  • Stresssignalen tijdig herkennen
  • In staat zijn bewust de spiraal te doorbreken
  • Met meer aandacht in het hier en nu zijn zonder nodeloos gepieker over verleden en toekomst
  • Stressvolle gedachten beter weten te relativeren
  • Meer rust in hoofd en lichaam ervaren
  • Leren zich beter te concentreren in drukke werk omstandigheden

Kan jullie organisatie stressreductie of preventie gebruiken?

Neem contact met ons op voor meer informatie of vragen.

Ontvang gratis tips

Stel hier je vraag